Skip to main content Skip to search

Industriële toepassingen

Naast de desinfectie van drinkwater voor sanitaire doeleinden in een industrieel bedrijf, zijn er nog andere toepassingen waarbij kiemvrij water gebruikt dient te worden zoals:

  • Spoelwater in leidingen in de drank- en voedingssector
  • Legionella-preventie in koelwater bij koeltorens
  • Spoelwater in wasserijen
  • Wassen van groenten en fruit
  • Wassen van rollend materieel zoals treinen, bussen, wagons, camions
  • Reinigen van tanks (tank cleaning)
  • Desinfecteren van hergebruikt water
  • Desinfecteren van irrigatiewater in de glasteelt (sierteelt en groenten)

Hieronder worden enkele referenties besproken.

nt-CLE systeem wordt ingezet voor permanente desinfectie tegen micro-organismen in een Belgisch zuivelbedrijf

Sedert 2016 wordt nt-CLE 60 gebruikt voor desinfectie van spoelwater voor het productieproces. Debiet is 90 m³/h.

nt-CLE systeem wordt ingezet voor permanente desinfectie tegen micro-organismen in een Belgisch voedingsbedrijf

Sedert 2017 wordt nt-CLE 60 (60 g/h) gebruikt voor desinfectie van proceswater voor het productieproces bij de verwerking van aardappelen. Debiet is 50 m³/h.

nt-CLE systeem wordt ingezet voor permanente desinfectie tegen micro-organismen in een Frans/Belgisch voedingsbedrijf

Sedert 2014 wordt nt-CLE 3000 (3 kg/h) gebruikt voor desinfectie van spoelwater voor het productieproces bij de verwerking van verse kruiden.

nt-CLE systeem, AqualityBox®,  wordt ingezet voor permanente desinfectie tegen micro-organismen in een Belgisch/Nederlands tank cleaning bedrijf

Sedert 2016 wordt AqualityBox® gebruikt voor de desinfectie van spoelwater voor het reinigen van tankwagens voor de voeding.

nt-CLE systeem, AqualityBox®  wordt ingezet voor permanente desinfectie tegen micro-organismen en Legionella bacteriën in een Belgisch vleesverwerkend bedrijf

Sedert 2014 wordt AqualityBox® gebruikt voor de desinfectie van koeltorens als onderdeel van een legionella preventieplan.

Glasteelt zonder afvalwater

In de Europese Unie geldt vanaf 2020 een totaalverbod voor het lozen van afvalwater voor serres.

Newtec heeft samen met de Humboldt Universiteit van Berlijn een oplossing op punt gesteld voor een efficiënte desinfectie met elektrolyse voor het hergebruik van het drain water en de recuperatie van de voedingsstoffen ervan.

Hierbij wordt aangetoond dat deze oplossing een efficiënte werking heeft tegen bacteriën, virussen en  schimmels. Ook de vorming van ongewenste bijproducten zoals chloraat is zeer verwaarloosbaar, tot ver onder het door de EU toegelaten niveau.

De besparing op voedingstoffen is tot 30%, maar de meeropbrengst  per m² daarentegen is nog veel belangrijker.  Onze desinfectie met elektrolyse betaalt zich na een korte tijd terug en is het beste geplaatst om te voldoen aan de nieuwe EU-richtlijnen.